25.7.13

atelier



























volg  stilte  in de voorraadkamer  van zijn  geheugen    ogen  rusten  op verzameld hout  hemelsblauw  een enkel geel  berookt grijs    schaduw  valt zacht  verticaal  op witgekalkte wanden    daar staan  tafels  geblokt gedekt  languit dwars    hangen geschilferde luchten  verweerd groen  en diepe groeven    verstild  wachtend  het ritme buiten  besloten  in het beeld  hier

atelier. 2013
http://www.jovanrijckeghem.be/

22.7.13

sokkel



























Zoals het kunstenaarskatten betaamt. Je legt je te rusten op een sokkel.

19.7.13

terug





























Terug van enkele dagen verblijf in het vriendenhuis. We hebben er stilte en rust gevonden. Daar.
Wakker worden. De schapen, kippen en poezen die bij het piepen van de deur in beweging komen. Zich scharrelen rond de voederbakken. De poezen die wachten op een eerste aai. Met natte voeten van de dauw een eerste kop thee met krant buiten. Nestelen in de schaduw van de perelaar. De woorden laten komen en ze vast leggen met naald en draad. Het leven gewoon zijn gang laten gaan. Het voelde als vakantie.

11.7.13

begindagen





























De begindagen in juli. Dieren stonden per paar klaar om de ark te betreden. Uiteindelijk hebben ze nooit de boot bereikt. Het water bleef ook uit. Gelukkig. Ik mag een strandjurk voor dochterlief naaien. Deze ontbrak nog in de reistas. We snoepen uit de tuin van buren. Neefje Niels spreekt me aan als camionneke. Zijn broer Jitse vind pomponneke beter bij mij passen. Dus ik heb voortaan een drievoudige titel: mamonneke pomponneke camionneke. Tot hilariteit van de vijf. Vrouwenthee in huis gehaald en tussendoor een kop gedronken met dochterlief. We voelden de positieve energie binnenstromen.
Begindagen met veel eerst dit, dan dat, daarna. De tussenmomenten worden langer.

Ik stel vast. Het begin is geen begin meer.

9.7.13

nieuw ritme





Het begin van de zomervakantie overrompelt me altijd. Lichte vermoeidheid na de laatste schooldagen. Dochterslief die vanaf dag één met volle teugen van alles wat zon en vrije tijd heet, willen genieten. Plannen maken. Brengen. Halen. Wachten.
Wanneer de tijd het toelaat, verschuil ik me in wat literatuur. (Spijkerschrift van Kader Abdolah net uit en nu bevangen door Uit de tijd vallen van Grossman). Kijk ik rond naar wat wild rond me gezaaide bloemen. En elke avond verwonder ik me om de klaver die zich samen plooit.
Ik vind mijn nieuwe ritme wel.






3.7.13

huis?

Op zoek naar een huis in de buurt van Gent? Broer en schoonzus verkopen hun huis. Met 3 kleine jongens is het een beetje krap geworden.
Het is een gerenoveerd en instap klaar huis, in een rustig dorp. Dorpsschool op wandelafstand. Busverbindingen naar de stad en het station op regelmatige basis. Mooie tuin.

Interesse? Kijk hier eens. http://www.vastgoeddevos.be/nl/vw682-evergem-woning-4735.htm

2.7.13

en nu































Vakantie. Geduldig wachten of er nog een vervolg komt. Uitrusten van de laatste loodjes. Nagenieten van de bemoedigende woorden van bezoekers.

°Op de kleurige wand is ook werk te zien uit de klas van collega Lieve.